Det sier Mie Marie Hinberg Olsen. 19-åringen fra Otta går studiespesialisering på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule avdeling Otta, og er russepresident for Ottarussen 2022.

Russekullet på Otta består i år av like i underkant av 130 elever. Hinberg Olsen mener det er en gjeng som er klare for å feire.

– Jeg tror vi er en ganske livlig gjeng, som er veldig klare for russetida. Jeg tror vi vil bli sett. Samtidig er vi ganske ordentlige. Jeg håper alle får det løyle, skaper god stemning rundt seg og oppfører seg som folk.

– Viktigste er å ha folk rundt seg

– Jeg har alltid likt ansvar, og synes det er artig, så jeg tenkte at dette være noe for meg, sier Hinberg Olsen om hvorfor hun hadde lyst til å ta på seg rollen som russepresident.

Årets russestyret består av 20 medlemmer, og russepresidenten beskriver en gruppe som samarbeider godt.

– Jeg er glad for at jeg har med meg så mange flinke folk i russestyret. Folk er raske til å ta på seg oppgaver og gode til å informere om hva de driver med slik at jeg kan ha oversikt.

Som russepresident er Hinberg Olsen kontaktperson om noe skulle skje. Hun er også bindeleddet mellom russen og politiet, og forteller at de har god dialog.

Så langt har tiden som russepresident gått bra, selv om det til tider kan være mye å gjøre.

– Det viktigste er å ha folk rundt seg. Jeg har hatt stor hjelp i de tidligere russepresidentene, og av Gunn Oddveig som er avdelingsleder på skolen, sier hun.

Russedåp, russeknuter og temadager

Etter to år der russekullene har måttet endre mange av planene sine på grunn av koronapandemien, ser det nå ut til at årets kull kan gjennomføre en mer «normal» russetid.

Ifølge russepresidenten er det mange som har sett fram til å ikle seg russedressen.

– Jeg tror folk har gledet seg til å ha på seg dressene og føle på det fellesskapet det gir.

Russetiden starter med russedåp. Av andre faste innslag skal de også ha såkalt «jallauke» der de har ulike temaer hver dag, og de skal ha temadag om trafikksikkerhet. Nylig samlet de inn penger til Krafttak mot kreft.

I overkant av 100 russeknuter er sendt inn til politiet for godkjenning, og mange av russen har brukt de siste ukene på å stelle i stand russebiler. I år blir det også russeavis, for første gang på flere år.

– Foreløpig ser det også ut til at det blir Landstreff på Lillehammer, som de fleste av oss etter planen skal på, sier Hinberg Olsen.